Rijvaardigheidstraining:

4 Uurs Slipcursus (met eigen auto)

Altijd al eens willen leren hoe te reageren tijdens een noodsituatie?

Tijdens deze 4 uur durende slipcursus leer je hoe wel en hoe vooral ook niet te reageren in een noodsituatie. Deze slipcursus wordt in eigen auto gedaan. Expres! Dit omdat je dan ook leert hoe je eigen auto in bepaalde omstandigheden reageert. De oefeningen tijdens deze slipcursus zijn zodanig gemaakt, dat er geen slijtage zal plaatsvinden aan je auto. Je auto is gewoon verzekerd en leasemaatschappijen staan juist achter een slipcursus zoals deze. Met de huidige techniek die in uw auto zit zullen tijdens de slipcursus de volgende onderdelen behandeld worden:

Noodstop op stroef wegdek i.c.m. uitwijken (ABS).
Tijdens deze oefening van de slipcursus, leer je het verschil tussen hard remmen en een echte noodstop! Er is gebleken dat er tijdens een noodsituatie simpelweg niet hard genoeg geremd wordt. Met als gevolg dat de remweg langer wordt. Door tijdens deze slipcursus te oefenen hoe je een goede noodstop i.c.m. ABS kan maken zal hier beter op gereageerd kunnen worden mocht het een keer voorkomen.

Gladde helling i.c.m. een gladde bocht.

Wat gebeurd er met mijn auto als ik te hard de bocht in ga? Door middel van een speciale epoxylaag maken wij de baan glad, waardoor er tijdens deze slipcursus op lage snelheid ervaren kan worden hoe het is om “te hard” de bocht in te gaan. Wat belangrijk om te leren bij deze oefening van de slipcursus is, om te kijken hoe jijzelf maar ook de auto reageert mocht dit gebeuren.

Verschuif-plaat op glad wegdek.De meest leuke oefening! Tijdens dit onderdeel van de slipcursus zal de auto door middel van een hydrolische schuifplaat dwars de gladde baan opgegooid worden. Aan jou de taak om als bestuurder ervoor te zorgen dat de auto weer in het gareel komt en uit de slip. Ook hierbij is het belangrijk om te leren hoe de auto maar ook jijzelf reageert mocht dit in het echt gebeuren.Deze slipcursus wordt in eigen auto gedaan. Expres! Dit omdat je dan ook leert hoe je eigen auto in bepaalde omstandigheden reageert. De oefeningen tijdens deze slipcursus zijn zodanig gemaakt, dat er geen slijtage zal plaatsvinden aan je auto. Je auto is gewoon verzekerd en leasemaatschappijen staan juist achter een soort slipcursus als deze.De slipcursus wordt geboekt per auto. Dit betekent dat je zelf kan bepalen of je deze slipcursus alleen doet, of dat je hem deelt met een vriend, vriendin, broer, zus, collega, etc. Dat scheelt natuurlijk in de kosten, maar dan zullen ook de rij-beurten tijdens de slipcursus gedeeld moeten worden natuurlijk.

Voor meer informatie neem Contact op.