Caravan Training:

  • In een halve dag leren manoeuvreren met uw caravan…
  • U draait voor moeilijk manoeuvreren uw hand niet meer om.
  • Hoe rijdt u met een caravan of aanhanger?
  • Hoe rijdt u achteruit een heuvel op zonder te scharen?
  • Heeft uw passagier ook al eens met zo’n combinatie gereden?

Goed kunnen manoeuvreren betekent minder stress, minder kans op beschadigingen en dus ook meer genieten van de caravan!
Beter omgaan met uw eigen caravan leert u op de caravantraining van A-M-P. Deze training duurt slechts een halve dag en na het volgen van zo’n training zit u met een zeker en veilig gevoel achter het stuur. En draait u voor moeilijke manoeuvres uw hand niet meer om.

Caravan rijden is teamwork.
‘Caravannen’ is plezier voor twee. Vaak ontstaat de eerste stress al tijdens het rijden en manoeuvreren. Terwijl vakantie juist ontspanning moet betekenen. Veel stress kan worden voorkomen als uw passagier als ‘kijkhulp’ u de juiste aanwijzingen kan geven. Kom daarom sámen naar de training!

A-M-P staat voor kwaliteit.
De halfdaagse training wordt gegeven door instructeurs die speciaal hiervoor zijn opgeleid. A-M-P staat immers voor kwaliteit. Wel zo vertrouwd!

Technische eigenschappen van auto en caravan.
Het rijgedrag van de combinatie wordt bepaald door de caravan, door de belading en door de auto die er voor staat. U leert over de eigenschappen van uw auto en caravan en over de invloed ervan op het rijgedrag.

Het karakter van de versnellingen.
Het maakt in de trekeigenschappen veel uit of u een voorwiel-, achterwiel- of ‘all wheel’- aangedreven auto heeft. Tijdens de training leggen we de voor- en nadelen hiervan uit. En de invloed van het ‘koppel’ in relatie tot het toerental en hoe u met een juiste keuze van de versnellingen brandstof (en dus geld) kunt besparen.

Juiste belading een vereiste.
Het rijgedrag wordt positief beïnvloed door een goede gewichtsverdeling, goede schokdempers en een juiste bandenspanning. Het technische deel ronden we af met voorlichting over de banden en elektrische aansluiting.

De juiste aankoppeling.
Een caravan moet veilig aan de trekauto vast zitten. We staan daarom uitvoerig stil bij de juiste kogeldruk, de stabilisator, de bevestiging van de losbreekrem en ABS. Ook nemen we met u de juiste wijze van aan- en afkoppelen door. Brengt u een partner mee? Dan laten we die ook eens aan- en afkoppelen!

Leren manoeuvreren met uw caravan.
Caravan rijden is vooruit zien! Ver vooruit kijken voorkomt verkeerd rijden en moeten omdraaien… als dat nog kan tenminste! U maakt het uzelf makkelijk met een aantal oefeningen en trucs die u op deze training leert. Zoals over een lange afstand achteruitrijden een linker- en rechterbocht achteruitrijen. Ook uw passagier krijgt uitgebreid de tijd om deze oefeningen te doen en leert tevens hoe deze buiten de auto het beste aanwijzingen kan geven.

Handige tips voor rijden in het verkeer.
Tijdens deze training besteden we ook aandacht aan tips om met de caravan veilig door het verkeer te sturen. Daar zijn we tenslotte rijschool voor! Hoe om te gaan met windstoten, files, vrachtwagens, hellingen, aquaplaning, spoorvorming, meerdere rijstroken en met de juiste snelheden. Ook leert u wat de juiste handeling is, mocht de caravan toch gaan slingeren!

Certificaat als bewijs.
U ontvangt na afloop van deze training een handzaam boekje inclusief diverse tips en een certificaat als bewijs van uw investering in verkeersveiligheid!

Voor meer informatie neem Contact op.