Het Nieuwe Rijden (ECO):

‘Het Nieuwe Rijden’ stimuleert automobilisten, zakelijk rijders, beroepschauffeurs en wagenparkbeheerders over te gaan tot een energie-efficiënter rij- en reisgedrag door slimmer te rijden en te reizen.

Het Nieuwe Rijden biedt je tal van voordelen:

  • Lekker ontspannen achter het stuur zitten.
  • Veiliger rijden.
  • Flink besparen op brandstofkosten.
  • Minder bandenslijtage.
  • Minder slijtage van de auto.
  • Bijdragen aan een beter milieu.

Wat levert het op?
Groen rijden, Het Nieuwe Rijden, CO2-uitstoot besparen, broeikasgassen verminderen. Natuurlijk willen we dat, want we voelen ons verantwoordelijk voor onze leefomgeving. Voor onszelf en voor onze kinderen. Maar wat betekent het nu precies, wat kun je er zelf aan doen? Door je auto slim te gebruiken kan je flink besparen op het brandstofverbruik. En op die manier kan je een steentje bijdragen aan het verminderen van milieubelasting en geluidsoverlast.
Bij het aanpassen van de rijstijl kan 5 tot 15% op het brandstofverbruik worden bespaard doordat rekening wordt gehouden met de mogelijkheden van de motor. Dit vermindert in gelijke orde van grootte de uitstoot van CO2.
Ook voor de luchtkwaliteit heeft Het Nieuwe Rijden positieve effecten, want met een meer gelijkmatige rijstijl presteren automotoren beter en schoner. Bijkomend effect is geluidsreductie door het rijden met lagere toerentallen.

Minder bandenslijtage.
Met een gelijkmatige rijstijl volgens Het Nieuwe Rijden slijten je banden aanzienlijk minder dan bij een ‘forsere’ rijstijl.
Ook de juiste spanning in alle banden bespaart veel brandstof en vergroot je veiligheid. Als banden te zacht zijn, wordt het contactvlak tussen wegdek en band groter en is de drukverdeling slechter. Daardoor ontstaat onnodig veel wrijving en slijten de banden sneller. Zijn je banden te hard dan wordt dat contactvlak juist te klein waardoor de auto kan slippen en extra snel op dat kleine contactvlak slijt.

Minder slijtage van je auto.
Door rustiger te rijden met je auto slijt deze aanzienlijk minder snel. De motor wordt minder belast, net als de versnellingsbak, de wielophanging en de stuurinrichting. Dat betekent dus minder onderhoud en reparaties en een betere restwaarde van je auto.

Ontspannen rijden is ontspannen aankomen.
Stippel van tevoren je route uit en ga op tijd van huis. Een ontspannen houding en rijstijl verkleinen de kans dat je onderweg nerveus wordt door eventuele files of andere hindernissen die je rit vertragen. En dat voorkomt weer dat je je genoodzaakt voelt het laatste stuk van de rit ‘stevig door te rijden’.

Tot wel 20% besparing op brandstofverbruik.
Het Nieuwe Rijden kan een besparing tot wel 20% op je brandstofverbruik opleveren. Wij hebben daarvoor 15 tips voor je opgesteld.

Veiliger rijden.
Een ontspannen en anticiperende rijstijl volgens Het Nieuwe Rijden zorgt ook aantoonbaar voor een verbetering van de verkeersveiligheid. De kans op een aanrijding is immers veel kleiner als je ver vooruitkijkt, ontspannen bent en een gelijkmatige en gematigde snelheid aanhoudt.

Voor meer informatie neem Contact op.