Rijles (cat. B.):

De autorijlessen van Prins Trainingen kenmerken zich door een vaste opbouw, waarin alle aspecten van het autorijden de revue passeren.

Opbouw van de autorijlessen.
Tijdens de eerste les ligt de nadruk op het nader met elkaar kennismaken. Vertrouwen in de persoon op de andere stoel is van groot belang. Direct daarna gaan we al rijden, waarbij we zowel het rijden op rechte stukken als het nemen van bochten behandelen. Op deze manier kan je rijinstructeur al de eerste les een inschatting maken van het niveau van je ´rijkunsten´.

In de volgende lessen wordt achtereenvolgens behandeld.

  • Het gas geven, remmen, opschakelen, terugschakelen.
  • Het volgen en tegenkomen van verkeer.
  • Afslaan rechts en afslaan links.
  • Kruispunten: kun je anticiperen op wat er om je heen gebeurd.
  • In- en uitvoegen.
  • Inhalen.
  • Bijzondere verrichtingen: inparkeren, hellingen nemen, keren.

In het begin van de rijopleiding zal het soms een beetje stroef gaan. Laat je hier niet door afschrikken. Niemand kan het autorijden in één les leren. Vooral het bedienen van de auto, dus het sturen, gas geven en gas loslaten, remmen, schakelen, zijn handelingen die een automatisme moeten worden. Als je de auto redelijk onder controle hebt kunnen we verder gaan met de opleiding. Tijdens je rijopleiding zal je ik je verkeersinzicht proberen te ontwikkelen en uit te bouwen. Dit betekend veel praten over verkeerssituaties en over gedrag en houding ten opzichte van de andere weggebruikers. Anticiperen op het overig verkeer, daar gaat het om. Naarmate je niveau vordert zal ik je aanraden de tussentijdse toets te volgen. In deze toets, die je voorbereidt op het examen, worden onder andere diverse bijzondere verrichtingen getoetst. Blijkt tijdens de toets dat je deze verrichtingen goed beheerst, dan krijg je hier vrijstelling voor. Je hoeft ze dan dus niet meer te doen tijdens je echte rijexamen. Ik maak gebruik van een zogenaamde instructievorderingen kaart. Op deze kaart worden je vorderingen precies bijgehouden zodat jij en ik kunnen zien hoe je er voorstaat en waar er nog aan gewerkt moet worden om het examenniveau te halen.

Locaties van de autorijlessen en het examen.
Prins Trainingen geeft autorijlessen in de omgeving van Purmerend. Zeker als je uit deze streek komt zullen veel wegen je bekend voorkomen. Hierdoor leer je gemakkelijker situaties inschatten. Naarmate je niveau vordert maken we ´uitstapjes´ verder weg gelegen van Purmerend, om je zo ook te laten wennen aan nieuwe verkeerssituaties. Je rijexamen voor de auto vindt plaats in Zaandam. Ook hierbij geldt dat we voor je rijexamen al beginnen met het verkennen van je examenomgeving tijdens de lessen. Op deze manier kun je, je beter voorbereiden op wat komen gaat, waardoor je slagingskans uiteraard hoger wordt.

Rijles pakketen.
Prins Trainingen heeft diverse aantrekkelijk geprijsde pakketten samengesteld. Na de eerste paar rijlessen kan de ik je al vertellen welk pakket het beste aansluit bij je ervaringsniveau.

Voor meer informatie neem Contact op.